Login
Quotation list
Shopping cart

Extra Javascipt

Lees voor het monteren van de hydrauliekset de volgende aandachtspunten:

ALGEMEEN


1. Controleer voordat je de set monteert:
- of je de juiste onderdelen hebt besteld voor het voertuig waar je de set op wilt bouwen
- of de pakbon overeenkomt met de onderdelen die je van GEJE hebt ontvangen
- de draairichting van de pomp
- de maat voering van de tank
- of je de juiste snelkoppelingen hebt

2. De opbrengst van de hydrauliekpomp is afhankelijk van de PTO en het afgestelde toerental. Zorg er voor dat de combinatie van deze beide belangrijke variabalen niet leidt tot een overschrijding van het maximale toerental van de pomp. Je kunt de gegevens en instellingen van de betreffende pomp terugvinden op onze website www.geje.nl.

3. Laat het toerental van de auto bij een ingeschakelde PTO altijd door de dealer begrenzen aan de hand van de specificaties van het gehele hydrauliek systeem.

AANDACHTSPUNTEN MONTAGE


4. Bij de door GEJE geleverde hydrauliekset zit standaard een aanzuigslang met een inwendige diameter van 50 mm. Zorg er voor dat de aanzuigslang een zo vrij mogelijk verloop naar de pomp heeft en nooit korter is dan 800mm.

5. Als door de combinatie van PTO, pomp en toerental de maximale flow van 110 l/m wordt overschreden is een aanzuigslang nodig met een grotere diameter. Neem hiervoor contact met ons op en laat je adviseren door onze technische binnendienst: 0515-581808 of mail naar verkoop@geje.nl

6. Voor het monteren van de standaard tanksteunset voor een tank tot 250 liter zijn ten minste 4 m14 bouten met de kwaliteit 10.9 nodig. Monteer de tanksteunen recht en evenwijdig aan het chassis. Eventuele schuinten kun je uitvullen met wiggen en uitvulsets. Die zijn bij GEJE voor elk truckmerk bij te bestellen.

7. Draai de moeren van de tankbanden op 20nm koppel aan. Controleer dit na enkele dagen, daarna bij elke service.

8. Voorzie de o-ring van vet en de bouten van kopervet wanneer je een kipventiel op de tank monteert. Zorg er ook voor dat de slangen naar het kipventiel niet onder spanning staan. De plaat op de tank is uitsluitend bedoeld voor het ventiel, hang er dus niet meer aan dan nodig is.

9. Het is raadzaam om alle verbindingen van kopervet te voorzien en de nippels en koppelingen niet vaster te zetten dan nodig is.

10. Monteer de slangen spanningsvrij en voorzie ze waar nodig van bescherming tegen hitte van de uitlaat of beschadiging. Je kunt bij GEJE diverse soorten slangbescherming afzonderlijk bijbestellen.

CONTROLE EN TESTEN


11. Controleer voordat je de tank vult en gaat testen:
- of alle verbindingen vast zitten
- of de kogelkraan op de aanzuig open staat
- of het eventuele kipventiel op de juiste manier functioneert (plunjer in is 'kippen’, plunjer uit is ‘dalen’)

12. Begin het testen van het systeem altijd drukloos en stationair. Laat de olie minstens 3 tot 5 minuten drukloos door het filter pompen. Voer langzaam de druk op en controleer op lekkages.

-
Shipping costs

We keep your costs low through efficient packing and combining of shipments. Please ask us about shipping rates, we are happy to inform you about the possibilities.

-
Fast delivery

Your order will be processed and handed over to the carrier on the same day. Express deliveries are always possible for a certain agreed time or by courier.

-
Customised delivery

We have a suitable solution for every make & type of truck and loading & unloading application. You only receive what you need, customised and ready to assemble.

-
Large stock

In our webshop, a wide range of hydraulics is available for truck dealers and bodybuilders. We will be happy to advise you about the possibilities.

-
Contact GEJE

You can reach us in various ways. We are at your service on working days from 08:00 to 17:00. You can also call, e-mail and WhatsApp us, whatever suits you.

Shopping cart

Quotation list

Clear filters

Filter

Cancel
Confirm